گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی یکی از بهترین گیربکس‌های موجود در بازار از نظر کارایی و راندمان است؛ به دلیل همین راندمان و کارایی، از این گیربکس در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. برای مثل، در صنایع مختلف این گیربکس‌های خورشیدی هستند که نقش اصلی را به عنوان گرداننده تیکنر یا کلاریفایر ایفا می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی این وسیله بپردازیم و  شما را با  طرز کار گیربکس خورشیدی آشنا کنیم.

مشخصات فنی گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

یکی از جدیدترین گیربکس‌های تولید شده و موجود در بازار، گیربکس‌های خورشیدی هستند؛ دلیل قرار گرفتن نام خورشید بر روی این گیربکس، نوع چینش چرخدنده‌ها و همچنین نحوه حرکت آن‌ها در این وسیله است. شما می‌توانید با استفاده از گیربکس‌های خورشیدی، بیشترین گشتاور و نیرو را در کمترین فضای ممکن منتقل کنید. به عبارتی این گیربکس ها دارای نسبت های تبدیل بسیار بالاتری درمقایسه با سایر گیربکس ها هستند. این گیربکس یک چرخ دنده خورشیدی به عنوان دنده مرکزی دارد و دنده هرزگرد نیز به شکل سیاره‌ای این دنده مرکزی را محاصره کرده است.

سایر محصولات سپکا: خرید گیربکس اکسترودر با تضمین کیفیت و قیمت

دنده‌های این نوع گیربکس نسبت به برخی گیربکس‌ها از جمله گیربکس‌های ساده، از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار است؛ به همین دلیل، دنده‌هایی که در این نوع گیربکس قرار دارند، به راحتی با آسیب مواجه نمی‌شوند و می‌توانید برای مدت طولانی‌تری از این وسیله بهره بگیرید. گیربکس‌‌های خورشیدی از یک دنده خورشیدی، چندین دنده هرزگرد سیاره‌ای و همچنین یک دنده رینگی تشکیل شده‌اند.

نحوه قرارگیری دنده‌های هرزگرد سیاره‌ای در گیربکس‌های خورشیدی به صورتی است که از یک طرف با دنده خورشیدی و از طرفی دیگر با دنده رینگی در تماس هستند و چرخش آن‌ها نیز حول محور خودشان است. یکی از ویژگی‌های مثبت این گیربکس‌ها، قابلیت نصب آن‌ها در اکثر زوایا است. در واقع شما می‌توانید گیربکس‌های خورشیدی را در زوایای دلخواه خود نصب و از آن‌ها استفاده کنید.

بالاتر بودن بازدهی و عملکرد نسبت به اکثر گیربکس‌ها از جمله گیربکس‌های ساده، هلیکال، گیربکس حلزونی و ... نیز از ویژگی‌ و مزایای دیگر گیربکس‌های خورشیدی است که می‌توان به آن اشاره کرد. یکی از مشخصات فنی گیربکس خورشیدی که می‌توان به عنوان ویژگی شاخص آن اشاره کرد، این است که این گیربکس حجم کمتری نسبت به اکثر گیربکس‌های مورد استفاده موجود در بازار دارد؛ به همین دلیل، برای استفاده از آن به فضای زیادی نیاز نخواهید داشت و به راحتی می‌توانید آن را در فضاهای کوچک نیز نصب کنید.

دقت بالای گیربکس‌ خورشیدی را هم می‌توان ویژگی مثبت دیگر این محصول دانست. دقت این نوع گیربکس هم نسبت به اکثر گیربکس‌های موجود در بازار ایران بالاتر است و دیگر نگران پایین بودن دقت گیربکس مورد استفاده نخواهید بود.

آخرین ویژگی و مزایای استفاده از گیربکس‌های خورشیدی که در این مقاله معرفی می‌شود، تعمیر آسان آن است؛ البته توجه داشته باشید که این نوع گیربکس مانند اکثر گیربکس‌ها به راحتی خراب نمی‌شود اما در صورت خرابی، به راحتی می‌توانید آن را تعمیر کنید. (تعمیر گیربکس‌های خورشیدی به مراتب راحت‌تر از تعمیر گیربکس‌های هلیکال، حلزونی، گیربکس شافت مستقیم و ... است).

از کاربرد گیربکس خورشیدی نیز می‌توان به صنایع مختلفی همچون صنایع سیمان، فولاد، بسته‌بندی، آب و فاضلاب و ... اشاره کرد؛ همانطور که گفته شد، گیربکس‌های خورشیدی تقریبا جزء جدیدترین گیربکس‌های تولید شده هستند و صنایع مختلفی به دلیل مزایا و ویژگی‌هایی که این محصول دارد، از آن استفاده می‌کنند.

خرید گیربکس خورشیدی

اجزا و قطعات گیربکس خورشیدی

گیربکس‌های خورشیدی هم مانند هر گیربکس دیگری از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند؛ مجموعه این قطعات و اجزا است که این گیربکس‌ را تشکیل می‌دهد و بروز هرگونه مشکل در هر یک از این قطعات، موجب ایجاد اخلال در عملکرد این وسیله خواهد شد. دنده گیربکس‌ سیاره‌ای یکی از اصلی‌ترین قطعات و اجزای تشکیل دهنده این گیربکس است. این دنده‌ها در گیربکس‌های خورشیدی به شکلی قرار گرفته‌اند که از لغزش جلوگیری می‌کنند.


خرید انواع ژنراتور صنعتی از برندهای برتر خارجی


دنده کوچکی هم در وسط این گیربکس قرار دارد که به آن پینیون می‌گویند؛ وظیفه پینیون این است که نیروی انتقال داده شده را به خروجی منتقل کند. در صورتی که مشکلی برای پینیون به وجود بیاید، نیروی انتقال داده شده به خوبی به خروجی منتقل نخواهد شد. دنده رینگی هم قطعه دیگری است که در گیربکس خورشیدی وجود دارد. این قطعه کارایی شبیه به چرخ دنده داخلی دارد و سطح داخلی آن دنده زنی است. این چرخ دنده ها هم میتوانند به صورت ساده و هم به صورت هلیکال باشند.

کریر خورشیدی هم جزء دیگری از گیربکس‌های خورشیدی است؛ کریر به صفحه‌ای گفته می‌شود که دنده‌های گیربکس بر روی آن قرار می‌گیرند و دنده‌ها را می‌چرخانند. در واقع وظیفه چرخاندن دنده‌ها به عهده همین قطعه است و در صورتی که مشکلی برای کریر خورشیدی به وجود بیاید، دنده‌ها از حرکت می‌ایستند و نمی‌چرخند.

طرز کار گیربکس خورشیدی

پوسته هم یکی دیگر از قطعات گیربکس‌های خورشیدی است که دنده‌ها در داخل آن قرار خواهند گرفت؛ جنس پوسته‌ها معمولا از چدن است و باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد تا در اثر ضربه یا فشار، به دنده‌ها آسیبی وارد نشود. لازم به ذکر است که انواع گیربکس‌ها از جمله گیربکس خورشیدی باید از روغن استفاده کنند؛ استفاده از روغن برای گیربکس‌ها، باعث روان شدن کار آن‌ها و همچنین جلوگیری از فرسایش اجزای موجود در آن گیربکس می‌شود.

در گیربکس های خورشیدی‌ای که به صورت عمودی نصب میشوند بایستی به طور کامل پر از روغن شود تا تمامی استیج ها و دنده ها روغن کاری شوند همچنین در این گیربکس ها از منبع انبساط روغن نیز استفاده میشود.

پیشنهاد خرید سایر محصولات سپکا: خرید گیربکس جرثقیل با قیمت عالی و کیفیت تضمینی

طرز کار گیربکس خورشیدی چگونه است؟

همانطور که گفته شد، در گیربکس‌های خورشیدی یک چرخ دنده خورشیدی و یک دنده رینگی به همراه چند دنده سیاره‌ای وجود دارد؛ این نوع گیربکس‌ها از سه جزء تشکیل شده‌اند که یک جزء باید ثابت و دو جزء دیگر باید به عنوان محرک و متحرک فعالیت کنند و فرآیند انتقال نیرو را انجام دهند.

چرخ‌ دنده‌ها بر روی دنده نگهدارنده و حول محور دنده خورشیدی دوران می‌کنند. طرز کار گیربکس خورشیدی هم تقریبا مانند اکثر گیربکس‌های موجود در بازار است؛ یعنی این نوع گیربکس سرعت را کاهش می‌دهد و به نسبت گشتاور افزایش پیدا می‌کند و در مواقع نیاز نیز گیربکس‌های خورشیدی با افزایش سرعت، موجب کاهش گشتاور می‌شوند.

همانند سایر گیربکس ها میتوان با افزایش تعداد استیج ها، به نسبت ها و گشتاور بالاتری دست یافت که این ویژگی زمینه های استفاده از این گیربکس را بسیار گسترده تر میکند. گیربکس های خورشیدی معمولا یک تا چهار استیج دارند و برای دورهای بسیار پایین به جای استیج پنجم از استیج زاویه ای (90 درجه) استفاده می کنند.

در بسیاری از مواردی که نیاز به نسبت های تبدیل و گشتاور خروجی بسیار بالا است، از اتصال یک گیربکس هلیکال به خورشیدی استفاده میکنند.

چرخ دنده خورشیدی

معمولا گیربکس‌های خورشیدی که در حالت کاهش سرعت و افزایش گشتاور مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ در واقع اکثر صنایع از این گیربکس‌ها به عنوان افزایش گشتاور استفاده می‌کنند و این گیربکس‌های خورشیدی بیشترین کارایی خود در صنایع را در این حالت دارند. البته همانطور که گفته شد، برای گیربکس‌های خورشیدی حالت برعکس یعنی افزایش سرعت و کاهش گشتاور نیز وجود دارد که کاربرد کمتری نسبت به حالت گفته شده خواهد داشت.


خرید تجهیزات برق صنعتی و دریافت مشاوره برای انتخاب برند مناسب در سپکا


انواع گیربکس خورشیدی

تقسیم‌بندی انواع گیربکس خورشیدی گیربکس‌های خورشیدی به شکل طبقاتی است؛ هرکدام از این طبقات تفاوت کوچکی از نظر افزایش و کاهش دور با یکدیگر دارند و همین مسئله باعث ایجاد تفاوت و به وجود آمدن گیربکس‌های خورشیدی متنوعی می‌شود. برندهای مختلفی همچون فلندر، بروینی، SEW، BONFIGLIOLI، ROSSI و ... جزو معتبرترین برندهای تولیدکننده گیربکس خورشیدی هستند.

گیربکس‌های خورشیدی از نظر نوع اتصال نیز به گیربکس‌های فلنچ‌دار، پایه‌دار، شافت ماده، هالو شافت ورودی و تک خار طبقه‌بندی می‌شوند. هرکدام از این گیربکس‌های نام برده شده، کاربرد و ویژگی‌ مخصوص به خودش را دارد.

به طور کلی گیربکس های خورشیدی را میتوان براساس پارامترهای زیر تقسیم بندی کرد:

زاویه بین محورهای ورودی و خروجی

محورهای ورودی و خروجی میتوانند موازی با یکدیگر یا عمود برهم باشند. درصورت عمود بودن محورها به آن گیربکس Bevel Helical و در صورت موازی بودن همان گیربکس هلیکال نامیده میشوند.

تعداد استیج

به هر ترکیب یک کریر با دنده های خورشیدی، رینگی و هرزگرد، یک استیج گفته میشود. با افزایش تعداد استیج دور خروجی گیربکس خورشیدی کاهش و گشتاور خروجی افزایش میباشد(یا به عبارتی نسبت تبدیل گیربکس بالا میرود)

نوع ورودی و خروجی

ورودی اکثر گیربکس ها متصل به یک الکتروموتور صنعتی و خروجی آنها متصل به تجهیز متحرک مانند آسیاب میباشد. جهت اتصال این تجهیزات به گیربکس خورشیدی، نوع ورودی و خروجی گیربکس میتواند به یکی از حالت های زیر باشد:

قیمت گیربکس خورشیدی

ورودی: 

  • استیج خورشیدی Planetary Stage
  • استیج هلیکال Helical Gear Stage
  • استیج زاویه ای Bevel-Helical Gear Stage

خروجی:

  • هالو شافت با شرینک دیسک Hollow shaft for shrink disk
  • هالو شافت با هزار خار داخلی Hollow shaft with internal involute spline
  • هالو شافت با هزار خار خارجی Hollow shaft with external involute spline
  • شافت فلنچی Flanged shaft
  • شافت صلب با خار Solid shaft with parallel keyways
  • شافت صلب Solid shaft
  • شافت مربعی Square shaft

برای خرید کوپلینگ و سایر تجهیزات صنعتی، با قیمت مناسب به سپکا اعتماد کنید.


هرکدام از ورودی و خروجی های ذکر شده میتوانند دارای حالت های مختلفی باشند که در تصویر زیر نشان داده شده است.

گیربکس خورشیدی مینیاتوری

نوع نصب

بسته به محل نصب و تجهیز متحرک، میتوان گیربکس را همانند تصویر زیر براساس یکی از حالت های نصب زیر سفارش گذاری کرد:

  • افقی
  • عمودی

پارامترهای مهم در انتخاب گیربکس خورشیدی

جهت انتخاب گیربکس خورشیدی مناسب بایستی پارامترهای زیر را دانست:

  • توان و دور الکتروموتور
  • مقدار ساعت کارکرد در روز
  • تعداد راه اندازی در ساعت
  • گشتاور موردنیاز
  • حداکثر گشتاور هنگام راه اندازی
  • دور خروجی
  • طول عمر گیربکس براساس ساعت
  • حالت نصب
  • دمای محیط
  • نوع محیط نصب (محیط کوچک، محیط بزرگ، نصب در محیط بیرون)

محصولات دیگر از سپکا: گیرموتور با قیمت مناسب از برندهای مطرح دنیا

سپس با استفاده از فرمول های مختص به انتخاب گیربکس و پارامترهای تعریف شده در کاتالوگ شرکت های تولید کننده که اکثرا یکسان میباشد. میتوان گیربکس مناسب را انتخاب کرد. از جمله این موارد میتوان به فاکتورهای زیر اشاره کرد:

فاکتور کاربرد KA

این فاکتوربه وسیله محرک (الکتروموتور) و متحرک های متصل به گیربکس (مانند آسیاب) مشخص میگردد. این مقادیر در طول تاریخ به وسیله استانداردهایی که براساس تجربه و آزمایش برروی کاربردهای مختلف بدست آمده اند، مشخص گردیده است.

دانستن دقیق نوع تجهیزات متصل به گیربکس خورشیدی جهت تعیین فاکتور KA بسیار اهمیت دارد که معمولا تجهیز محرک الکتریکی یا هیدرولیکی میباشند که هرکدام دارای دسته بندی مختص به خود میباشد. مقادیر این پارامتر را میتوان از داخل کاتالوگ شرکت های سازنده استخراج کرد.

فاکتور CS

این فاکتور تعداد راه اندازی گیربکس خورشیدی در ساعت را ملاک قرار میدهد.

دما

دمای کاری ایده آل برای گیربکس خورشیدی بین 50 تا 70 درجه سانتی گراد است که برای زمان کوتاه تا 80 درجه سانتی گراد نیز میتواند بالا برود. بهترین سیستم برای کنترل و تنظیم دمای کاری، استفاده از سیستم خنک کاری جانبی است. برای دماهایی پایین تر از -15 درجه سانتی گراد یا بالاتر از 80 درجه سانتی گراد، استفاده از روغن، سیل و مواد متناسب با نوع کاربرد بسیار اهمیت داد.

نیروهای وارده به شافت های ورودی و خروجی

با استفاده از جداول و نمودارهای تهیه شده در کاتالوگ شرکت های تولیدی میتوان نیروی وارده به شافت را محاسبه کرد که نبایستی از مقادیر مجاز مرتبط با انواع بیرینگ های استفاده شده فراتر روند.

توان گرمایی PT

مقدار توانی که گیربکس خورشیدی میتواند به صورت مداوم انتقال دهد، توان گرمایی نامیده میشود که این مقدار در کاتالوگ ها براساس شرایط ثابت زیر تهیه شده اند.

  • حالت نصب افقی
  • دور ورودی 1500دور بر دقیقه
  • حداکثر دمای روغن 80 درجه سانتی گراد (روغن VG150)
  • دمای محیط 20درجه سانتی گراد
  • نوع محیط نصب: محیط بزرگ

فاکتور K

این فاکتور براساس دمای محیط و مقدار ساعت کارکرد گیربکس خورشیدی در طول روز تعیین میشود که این پارامتر برای مقدار کارکرد بالاتر از 10 ساعت در روز و دمای محیط 20 درجه سانتی گراد، یک میباشد. برای شرایط متفاوت و موارد مذکور، بایستی با کاتالوگ های برندهای متفاوت مراجعه کرد.

فاکتور S

این پارامتر براساس تعداد دور ورودی گیربکس خورشیدی که معمولا از طریق یک الکتروموتور فشار ضعیف یا الکتروموتور فشار قوی اعمال میشود، محاسبه شده است. این مقدار برای دور ورودی 1500دور بر دقیقه یک میباشد.

فاکتور R

محاسبه این پارامتر براساس نوع محیط نصب اندازه گیری میشود که برای محیط های بزرگ برابر با یک میباشد.

درنهایت با استفاده از سه فاکتور K, S  و R میتوان توانی گرمایی را محاسبه کرد این مقدار برای گیربکس خورشیدی انتخابی بایستی بالاتر از توان موردنیاز باشد.درصورتی که این توان محاسبه شده پایین تر از توان موردنیاز باشد، بایستی از یک سیستم خنک کاری جانبی برای گیربکس خورشیدی استفاده نمود.

مثالی از نحوه انتخاب گیربکس خورشیدی از برند BREVINI

مفروضات مثال:

  • الکتروموتور: 22 کیلووات، 1500 دور در دقیقه
  • مقدار کارکرد: 10 ساعت در روز
  • تعداد راه اندازی در ساعت: 1
  • گشتاور موردنیاز: 100000نیوتن متر
  • گشتاور حداکثر در راه اندازی: 200000 نیوتن متر
  • دور خروجی: 1.9 دور بر دقیقه
  • طول عمر مورد نیاز: 10000 ساعت
  • نوع نصب: افقی
  • دمای محیط: 30 درجه سانتی گراد
  • نوع محیط نصب: محیط بزرگ

انتخاب گیربکس:

نسبت موردنیاز: 1500 / 1.9 = 789

KA = 1.25

گشتاور موردنیاز: T2 = 100000 x 1.25 x 1 = 125000Nm

گشتاور گیربکس انتخابی بایستی از گشتاور موردنیاز بیشتر باشد که برای برند بروینی تیپ SL12004 مناسب است. که حداکثر گشتاور آن 250000 نیوتن متر و توان گرمایی 31کیلووات میباشد.

به دلیل دمای محیط، فاکتور K نیز باید محاسبه شود.

PT1 = 31 x 0.85 = 26.35kw

دور ورودی 1500 دور بر دقیقه میباشد. در نتیجه فاکتور S=1 است. توان مورد نیاز برای این کاربرد مطابق با محاسبه زیر میباشد.

100000x 1.9 / 9550 = 20kw

چون توان گرمایی گیربکس خورشیدی بالاتر از توان موردنیاز میباشد(26.35kw>20kw)، نیاز به سیستم خنک کاری نیست.


برای خرید الکتروموتور ضد انفجار با سپکا تماس بگیرید: 02133961179


انواع گیربکس خورشیدی

نکات مهم برای خرید گیربکس خورشیدی 

برای خرید گیربکس‌های خورشیدی باید به یک سری نکات توجه داشته باشید؛ در صورتی که بتوانید نکات گفته شده را قبل از خرید رعایت کنید و به آن‌ها توجه داشته باشید، بدون شک خرید خوبی خواهید داشت. در ادامه این نکات را به شما خواهیم گفت.

استعلام قیمت

حتما قبل از خرید محصول موردنظر خود، قیمت آن را از سایت‌های معتبر استعلام کنید. برای استعلام قیمت گیربکس خورشیدی و یا قیمت سایر الکتروموتور ها از جمله قیمت الکتروموتور dc، می‌توانید به فروشگاه‌های آنلاین و البته معتبر مراجعه کنید. سپکا یکی از فروشگاه‌های آنلاین و معتبر در زمینه فروش گیربکس و محصولات مشابه است که می‌توانید برای استعلام قیمت محصول موردنظر خود، با پشتیبانی این فروشگاه تماس بگیرید.

تمامی قیمت‌های موجود در سپکا هماهنگ با قیمت‌های روز جهانی است و تفاوتی میان آن‌ها وجود ندارد؛ شما می‌توانید با مراجعه به سایت و برقراری تماس با پشتیبانی، از قیمت روز گیربکس‌های خورشیدی مطلع شوید.

بررسی کیفیت محصول

حتما قبل از خرید، کیفیت گیربکس خورشیدی موردنظر را بررسی کنید؛ برخی گیربکس‌ها از نظر مشخصات فنی در سطح بالایی قرار دارند اما هنگام کار از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. به همین دلیل است که پیشنهاد می‌شود حتما قبل از خرید، کیفیت محصول موردنظر خود را بررسی کنید. در فروشگاه‌های آنلاین سپکا، مشخصات، ویژگی و دیگر اطلاعات موردنیاز برای تمام محصولات نوشته شده است و به راحتی می‌توانید به بررسی آن‌ها بپردازید. تمامی محصولات موجود در این فروشگاه آنلاین از نظر کیفی تایید شده هستند و خیال شما از این نظر کاملا راحت خواهد بود.

بررسی اعتبار فروشگاه موردنظر

قبل از خرید گیربکس‌های خورشیدی و دیگر محصولات از جمله خرید الکتروموتور تک فاز، بهتر است به بررسی اعتبار فروشگاه موردنظر که قصد خرید از آن را دارید، بپردازید. امروزه فروشگاه‌های زیادی در زمینه فروش محصولات این‌چنینی به وجود آمده است. فروشگاه آنلاین سپکا اعتبار بالایی در زمینه فروش گیربکس خورشیدی و محصولات مشابه دارد. همانطور که گفته شد، محصولات موجود در سپکا تماما با کیفیت هستند و از نظر قیمتی نیز در شرایط مناسبی قرار دارند.

جمع بندی نهایی
در این مقاله به معرفی گیربکس‌های خورشیدی و کاربرد آن‌ها پرداختیم و نکات لازم برای خرید این محصولات را نیز شرح دادیم. فروشگاه آنلاین سپکا یکی از فروشگاه‌های آنلاین معتبر در زمینه فروش محصولات این‌چنینی است که می‌توانید برای خرید گیربکس‌ خورشیدی موردنظر خود به آن مراجعه کنید.