الکتروموتور ترمزدار

در بسیاری از موارد که در حال کار با موتورهای الکتریکی هستید، می‌بایست بعد از خاموش کردن موتور، بدون هیچ وقفه‌ای الکتروموتور حرکت خود را متوقف کند؛ در صورتی که چنین نباشد، اختلال زیادی در کار به وجود می‌آید و حتی ممکن است مشکلات بزرگی را به وجود بیاورد. در این مقاله قصد داریم وسیله‌ای کاربردی برای این شرایط که الکتروموتور ترمزدار نام دارد را معرفی کنیم.

انواع الکتروموتور ترمزدار و کاربردهای آن

الکتروموتورهای ترمزدار انواع مختلفی دارند؛ هرکدام از این مدل‌ها، کاربردهای مخصوص به خودش را دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

فروش الکتروموتور ترمزدار

ترمز جریان مستقیم DC

در این ترمز، روتور در لحظه استاپ بدون هیچ وقفه‌ای می‌ایستد و مدار اتصال ترمز تا ثانیه‌‌هایی بعد از استپ الکترموتور در مدار باقی خواهد ماند. این سیستم ترمز که مغناطیسی است، از نظر قدرت و مقاومت در سطح بالایی قرار دارد و به راحتی با مشکل و ایراد مواجه نمی‌شود.

بعد از اینکه مدار ترمز قطع شد، الکتروموتور به دلیل فشار بار دوران می‌کند؛ به همین دلیل استفاده از این ترمز در زمان‌هایی که دستگاه قصد متوقف شدن در زیر بار را داشته باشد، مناسب نیست.


خرید و سفارش انواع گیربکس صنعتی از طریق سایت سپکا


ترمز به وسیله اینورتر

مطمئن‌ترین و البته یکی از بهترین ترمز الکتروموتور ترمز به وسیله اینورتر است. با استفاده از این سیستم ترمز، زمانی که فرکانس کم شود، سرعت شفت نیز با توجه به کاهش فرکانس کاهش پیدا خواهد کرد.

در صورتی که به دنبال خرید الکتروموتور ترمزدار مطمئن هستید، به شما این سیستم ترمز را پیشنهاد می‌کنیم.

ترمز جریان معکوس

تغییر کردن جهت گردش در الکتروموتور ترمزدار تکفاز با استفاده از عوض کردن یکی از دو سر سیم‌پیچ اصلی و در الکتروموتورهای سه‌فاز با تعویض کردن جای دو فاز انجام می‌شود.

در این سیستم ترمز زمانی که موتور قطع می‌شود، کنتاکتور با مداری که جهت مختلف دارد به مدار وارد می‌شود؛ این کنتاکتور نیرویی را دقیقا برعکس جهت چرخش به روتور وارد می‌کند و همین امر موجب می‌شود که روتور حرکت نکند. توجه داشته باشید در شرایطی که مدت زمان وارد شدن این نیرو بیشتر از زمان متوقف شدن باشد، الکتروموتور در جهتی عکس و مخالف جهت گذشته‌ می‌چرخد.

ترمز AC

در ترمز AC منبع تغذیه تکفاز یا سه‌ فاز به صورت مستقیم به ترمز وصل می‌شود. این سیستم ترمز هیچ نیازی به رکتیفایر در مدار ندارد و یکی از تفاوت‌های ترمز AC با DC همین مورد است.

موتور ac ترمزدار با توجه به نوع ترمزی که دارد، به شکلی متوقف می‌شود که اوج نیروی ترمز به صورت صعودی با سرعت کم خواهد شد.


مشخصات فنی و راهنمای خرید گیربکس اکسترودر


ترمز مکانیکی

ترمز مکانیکی به شکلی طراحی شده است که دو دیسک دارد که یکی از آن‌ها همواره ثابت است و دیگری با شفت الکتروموتور کوپل می‌شود. این دو دیسک با بهره‌گیری از لنت و فنر به یکدیگر وصل شده‌اند که این اتصال از استحکام بالایی برخوردار است.
زمانی که آسانسور یا بالابر موردنظر قصد متوقف شدن در یک طبقه مشخص را داشته باشد، ترمز مکانیکی کاربرد پیدا می‌کند.

مشخصات فنی الکتروموتور ترمز دار

مشخصات فنی الکتروموتور ترمزدار با توجه به نوع الکتروموتور متفاوت است؛ برای مثال، طبیعی است که مشخصات فنی یک موتور گیربکس ترمزدار تولید شده توسط یک برند با مشخصات فنی موتور گیربکس ترمزدار تولید شده توسط برند دیگر متفاوت باشد. لازم به ذکر است که در زمان استفاده از موتورهای ترمزدار در گیربکس، این وسیله با نام موتور گیربکس ترمزدار شناخته می‌شود.

اما در هر شرایطی، الکتروموتورها باید از یک ساختار واحد پیروی کنند؛ در برخی شرایط الکتروموتورهای ترمزدار با استفاده اینورتر و در برخی شرایط نیز با استفاده از ترمز مکانیکی عمل می‌کنند. عملکرد الکتروموتور با استفاده از اینورتر از سرعت بیشتری برخوردار است و از طرفی دیگر، ساختار ترمز مکانیکی ساختار ساده‌تری نسبت به ترمز اینورتر دارد.

شما می‌توانید به وضوح الکتروموتورهایی که از ترمز مکانیکی استفاده می‌کنند را در بالابرها و آسانسورها مشاهده کنید. همانطور که در بالا هم گفته شد، زمانی که آسانسور یا بالابر موردنظر قصد متوقف شدن در طبقه مشخص‌ شده‌ای را داشته باشد، معمولا از ترمز مکانیکی استفاده می‌کند.

اجزای ترمز الکتروموتور

در ترمز الکترموتورها دیسکی وصل شده به محور است، میان دو صفحه فلزی قرار دارد. یکی از این دو صفحه فلزی به دلیل فشار فنر به شکل محوری حرکت می‌کند و صفحه فلزی دیگر حرکتی ندارد و ثابت است.

با توجه به پیشرفت فناوری در سال‌های اخیر، الکتروموتورهایی تولید شده‌اند که می‌توانید زمان استارت و استپ آن‌ها را به صورت دستی و دلخواه تنظیم نمایید. این ویژگی‌ یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد و البته فوق‌العاده کاربردی در الکتروموتورها است.

اجزای هر الکترموتور با توجه به نوعی که دارد متفاوت است؛ برای مثال، قطعات تشکیل دهنده الکتروموتور ترمزدار مکانیکی با دیگر الکتروموتورها متفاوت است و اجزای یکسانی ندارند.


سایر محصولات سپکا: انواع بیرینگ شامل بلبرینگ، رولبرینگ، اسلیو بیرینگ و یاتاقان


مشخصات فنی الکتروموتور ترمزدار

نکات مهم در خرید الکتروموتور ترمز دار

برای خرید الکتروموتور ترمزدار باید به یک سری نکات توجه داشته باشید؛ در ادامه این نکات را به شما خواهیم گفت.

بررسی نیازها و شرایط

اولین موردی که قبل از خرید باید به آن توجه داشته باشید، بررسی نیازها و البته شرایط و محیط است؛ به دلیل اینکه الکترموتورهای ترمزدار در بازار به شکل متنوعی وجود دارند، گزینه‌های انتخاب برای شما محدود نیست و باید ببینید که به چه دلیل قصد خرید الکتروموتور ترمزدار را دارید و سپس نزدیک‌ترین گزینه به نیازهایتان را خریداری کنید.

خرید از فروشگاه‌های معتبر

حتما محصول موردنظر خود را از فروشگاه‌های فروش الکتروموتور ترمزدار که اعتبار بالایی دارند، خریداری کنید. تمامی محصولات موجود در این فروشگاه‌ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و شما می‌توانید با خیال راحت از آن‌ها خرید کنید.


انواع کوپلینگ و بررسی مشخصات فنی آن ها در سپکا


محدوده قیمت الکتروموتور ترمزدار

قیمت الکتروموتور ترمزدار هم دیگر نکته‌ای است که قبل از خرید این محصول باید به آن توجه داشته باشید؛ شما می‌توانید با مراجعه به سایت سپکا یا برقراری تماس با مشاوران و متخصصان حاضر در آن، قیمت الکتروموتورهای ترمزدار موجود در سپکا را استعلام کنید.

برند

برند هم یکی از فاکتورهای مهم در خرید الکترموتور ترمزدار است. امروزه برندهای معروف و خوبی در زمینه تولید این محصولات فعالیت می‌کنند که می‌توانید محصولاتشان را خریداری کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی و بررسی الکترموتور ترمزدار پرداختیم و انواع آن را به شما معرفی کردیم؛ در صورتی که به نکات گفته شده درباره خرید الکترموتورهای ترمزدار توجه کنید، می‌توانید خرید خوبی داشته باشید. سپکا یکی از فروشگاه‌های معتبر در زمینه فروش محصولات این‌چنینی است که می‌توانید برای خرید الکتروموتور فشار قوی، فشار ضعیف، انواع گیربکس های صنعتی و ... به آن مراجعه کنید.