گیربکس اکسترودر

در فرآیند اکستروژن از نوعی گیربکس که گیربکس اکسترودر نام‌ دارد، استفاده می‌شود. در فرآیند اکستروژن مواد اولیه با فشار و پرس شدن داخل قالب اکستروژن، به قطعات موردنظر تبدیل می‌شوند. در این مقاله قصد داریم به سوال گیربکس اکسترودر چیست پاسخ داده و مشخصات فنی آن را معرفی کنیم.

گیربکس اکسترودر چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که گفته شد، این گیربکس یکی از انواع گیربکس‌های موجود است که در صنعت به روش تولید اکستروژن کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که نمی‌دانید اکستروژن چیست، باید بگوییم که این فرآیند تمام مراحل شکل‌دهی، قالب‌سازی و تولید قطعات مختلف را شامل می‌شود.

کاربرد گیربکس اکسترودر

از آن‌جایی که این گیربکس تحمل بالایی در برابر شوک (حین حمل مواد)، بار شعاعی و محوری دارد، در این صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع کاربرد گیربکس اکسترودر به دلیل همین تحمل بالایش در برابر موارد گفته شده است.

دنده‌های این گیربکس سخت‌کاری شده‌اند و برای ایجاد تسهیل در فرآیند اکستروژن، از آن به صورت هالو شافت استفاده می‌شود. در واقع بدون استفاده از این جعبه دنده یا همان گیربکس، نمی‌توان فرآیند اکستروژن را به راحتی به سرانجام رساند.

این گیربکس در صنایعی مانند صنایع تولید پلاستیک، صنایع مربوط به ساخت قطعات خودرو و... کاربرد دارد. استفاده از این جعبه دنده فرآیند ساخت قطعات در صنایع را آسان‌تر کرده است.


مشخصات فنی الکتروموتور فشار قوی و راهنمای خرید آن


معرفی اجزا و مشخصات فنی گیربکس اکسترودر

تک ماردون یا همان تک محور و دو ماردون یا همان دو محور، انواع گیربکس اکسترودر را تشکیل می‌دهند. ماردون در این گیربکس، مواد را به سمت قالب انتقال می‌دهد و معمولا از جنس چدن ساخته می‌شود.

در گیربکس اکسترودر یک قطعه یاتاقان‌ بندی شده در انتهای آن قرار می‌گیرد؛ این قطعه باعث می‌شود که فشار زیادی به اجزای این جعبه دنده یا همان گیربکس وارد نشود و از آسیب‌های احتمالی و پرخرج جلوگیری می‌کند.

در صنایع، معمولا از گیربکس اکسترودر دو محور برای افزایش سرعت انتقال مواد استفاده می‌شود. این نوع جعبه دنده اکسترودر از سرعت بیشتری نسبت به نوع تک محور آن برخوردار است. همچنین این اکسترودر، طول عمر بیشتری هم نسبت به نوع تک محور خود دارد.

اکنون که تا حدودی با مشخصات فنی گیربکس اکسترودر و انواع آن آشنا شدید، بهتر است به سراغ معرفی اجزای این جعبه دنده برویم. این گیربکس از قیف و ناحیه تغذیه استفاده می‌کند. در شرایطی که مواد اولیه به شکل گرانول و پودر باشند، باید از قیف استفاده کرد.

یکی دیگر از اجزای این جعبه دنده، صافی نام دارد که برای جدا کردن ناخالصی‌ها استفاده می‌شود. اما مهم‌ترین و بااهمیت‌ترین اجزای گیربکس اکسترودر، مارپیچ است که وظیفه به جلو بردن مواد را دارد.

سیلندر که به آن پوسته هم گفته می‌شود، آخرین اجزای گیربکس اکسترودر است که برای کنترل درجه حرارت این جعبه دنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.


سایر محصولات سپکا: الکتروموتور فشار ضعیف


انواع گیربکس اکسترودر

همانطور که در بالا هم گفته شد، این گیربکس به طور کلی به دو نوع تک محور و دو محور تقسیم می‌شود. اکسترودر تک محور یا تک ماردون، طراحی تقریبا ظریف‌تری نسبت به نوع دیگر خود دارد. با استفاده از جعبه دنده اکسترودر تک محور که از جنس فولاد آلیاژ ساخته شده است، شکل‌دهی قطعات ظریف‌تر و بهتر انجام می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث می‌شود برخی صنایع از این نوع گیربکس استفاده کنند، شکل‌دهی بهتر و ظریف‌تر قطعات است. اکسترودر دو محور از سرعت انتقال بالاتری نسبت به نوع تک محور خود برخوردار است که یکی از مزایای آن به حساب می‌آید.

بازدهی این نوع اکسترودر چند برابر بیشتر از نوع تک محور آن است. ماردون‌ها در این نوع گیربکس ممکن است در یک جهت حرکت نکنند که این کار به دلیل افزایش بازدهی در اکسترودر دو محور انجام می‌شود.

قبل از خرید گیربکس اکسترودر بهتر است بدانید که برخی ویژگی‌های اکسترودر تک محور و دو محور شبیه به یکدیگر است اما اکسترودر دو محور می‌تواند نیرو را در 2 جهت منتقل کند در حالی که اکسترودر تک محور، نیرو را فقط در یک جهت انتقال می‌دهد.

از نظر مقاومت و استحکام، اکسترودر دو محور در سطح بالایی قرار دارد. این گیربکس در صورت وارد شدن ضربات و صدمات ناگهانی هم از خود مقاومت خوبی نشان می‌دهد و به راحتی آسیب نمی‌بیند. اما باید توجه داشته باشید که ظرافت بالای اکسترودر تک محور، به معنی استحکام پایین آن نیست؛ بلکه این نوع اکسترودر هم از مقاومت خوبی برخوردار است.


مشخصات فنی اسلیو بیرینگ و راهنمای خرید آن


انواع گیربکس اکسترودر

نکات مهم در خرید گیربکس اکسترودر

یکی از نکات مهمی که قبل از خرید باید به آن توجه داشته باشید، قیمت گیربکس اکسترودر است. قیمت این جعبه دنده در بازار و بین فروشگاه‌های مختلف به دلیل اجزا و انواع مختلفی که دارد، متفاوت است.

سپکا یکی از فروشگاه‌های آنلاین معتبر در زمینه فروش دستگاه اکسترودر و گیربکس است؛ تمامی محصولات موجود در این فروشگاه از بالاترین کیفیت برخوردار هستند و نمی‌توانید مشکلی را در آن‌ها مشاهده کنید.

جهت استعلام قیمت و خرید گیربکس اکسترودر می‌توانید به سایت فروشگاه سپکا مراجعه کنید. قیمت تمامی محصولات در این فروشگاه آنلاین، به‌روز هستند و به همین دلیل، می‌توانید از آخرین قیمت‌ گیربکس اکسترودر باخبر شوید.

نوع گیربکس یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در قیمت نهایی آن است. برای مثال، قیمت گیربکس دستگاه گرانول با قیمت دیگر گیربکس‌ها تفاوت دارد. حجم، قدرت و به طور کلی کارایی جعبه دنده اکسترودر فاکتورهای دیگری هستند که در تعیین قیمت آن نقش دارند.

طبیعی است که هرچقدر قدرت گیربکس موردنظر بالاتر باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا می‌کند. به طور خلاصه می‌توان گفت که قبل از خرید این محصول، باید به نیازهایتان توجه کنید و محصول موردنظر را مطابق انتظاراتی که دارید، خریداری نمایید.


سایر محصولات سپکا: الکتروموتور ترمزدار


جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی و بررسی مشخصات فنی گیربکس اکسترودر پرداختیم و اجزای آن را معرفی کردیم. برای خرید این گیربکس حتما باید به فروشگاه‌های معتبر سراسر کشور یا فروشگاه‌های آنلاین معتبر مانند سپکا مراجعه کنید.

قبل از خرید بررسی‌های لازم را انجام دهید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. از آن‌جایی که تقریبا هیچ محصولی نمی‌تواند به صورت کامل تمام نیازهایتان را برطرف کند، باید نیازها را به ترتیب اولویت قرار دهید و محصولی که بیشترین مطابقت را با نیازها دارد، خریداری کنید.