الکتروموتور معمولی

الکتروموتور معمولی در صنایع فولاد، پتروشیمی، صنایع سیمان، موارد حمل‌ونقل مواد، صنایع غذایی، صنایع دارویی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد و این قطعه یکی از تجهیزات مهم در صنعت است. حال قصد داریم درباره الکتروموتورهای معمولی بیشتر صحبت کرده و توضیحات مفید و مناسبی به شما ارائه دهیم. اگر می‌خواهید با کاربرد الکتروموتور معمولی بیشتر آشنا شوید و درباره انواع این قطعه و همچنین ویژگی‌ها و مشخصات آن بدانید، این متن به شما کمک می‌کند تا تمامی اطلاعات مورد نیازتان را به دست آورید.

الکتروموتور معمولی چیست؟

الکتروموتور معمولی وسیله‌ای است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند و به آن موتور ac هم می‌گویند. در الکتروموتورهای معمولی یک میدان مغناطیسی وجود دارد تا عملکرد الکتروموتور تقویت شده و بتواند با جریان متناوب AC نیز کار کند. الکتروموتورهای صنعتی در سال 1740 اختراع شدند و در سال 1824 یک دانشمند فرانسوی به نام آرگو توانست گونه‌ای از الکتروموتورها را که در مورد آن حرف زدیم تولید کند.

موتورهای AC به صورت ضدآب تولید می‌شوند و موتورهایی دو سرعته نیز دارند. تمامی تکنسین‌هایی که از این نوع موتورها استفاده می‌کنند در جریان هستند که نمی‌توان این گونه از موتورها را در محیط‌های انفجاری، محیط‌های مرطوب و محیط‌های آلوده استفاده کرد؛ چون کارکردشان برای چنین مواردی تعریف نشده است.

انواع الکتروموتور معمولی و کاربردهای آنها

الکتروموتورها بر اساس دور موتورشان، در دو دسته مختلف قرار می‌گیرند که شامل الکتروموتورهای معمولی دور بالا و الکتروموتورهای معمولی دور پایین است. الکتروموتورهای معمولی کوچک نیز خود انواع مختلفی دارند. انواع الکتروموتور استاندارد یا معمولی عبارت‌اند از:  

الکتروموتور TEFC

از این نوع الکتروموتورها در محیط‌های خشک و معمولی استفاده می‌شود. فاصله هوایی بین روتور و استاتور در این نوع از موتورهای AC کم است.

الکتروموتور TENV

از این نوع الکتروموتورها در محیط‌های مرتبط و خنک استفاده شده و فن یا پروانه ندارند و محفظه‌شان هم به صورت پوشیده طراحی می‌شود.

الکتروموتور TEAO

از الکتروموتور TEAO معمولا در کولرها یا دمنده‌ها استفاده می‌شود و فاصله هوایی بین روتور و استاتور در این نوع از الکتروموتور AC زیاد است.

اجزای الکتروموتور معمولی یا استاندارد

در هر الکتروموتور معمولی چند قطعه مختلف وجود دارد که در زیر هر یک از این قطعه‌ها را توضیح می‌دهیم تا با اینکه الکتروموتور استاندارد چیست و به چه کاری می‌آید بیشتر آشنا شوید:

  • روتور: در روتورها شیارهایی وجود دارد که از آن‌ها برای قرار دادن مفتول استفاده می‌کنند و به صورت دورانی حرکت داده می‌شوند؛ به همین دلیل موتور کوچک AC نیز شروع به کار می‌کند.
  • استاتور: استاتورها قطعه‌هایی استوانه‌ای شکل و توخالی هستند که در داخل موتورها به صورت ثابت جایگذاری شده‌اند و اگر به دیواره‌های خارجی آن‌ها دقت کنید، شیارهای مختلفی می‌بینید که از آن‌ها برای قرار گرفتن سیم‌پیچ‌ها به منظور تولید میدان مغناطیسی استفاده می‌شود.
  • پروانه: هر پروانه در الکتروموتور معمولی وظیفه خنک کردن آن را بر عهده دارد. الکتروموتورها بعد از فعالیت مداوم داغ شده و نیاز به یک فن دارند تا فضای داخلی‌شان را خنک نگه دارد و پروانه نقشه همین فن را بازی می‌کند.
  • کموتاتور: از کموتاتورها به منظور معکوس کردن جریان در الکتروموتورهای معمولی استفاده می‌شود.

در الکتروموتور معمولی بین روتور و استاتور همواره یک فاصله وجود دارد که تکنسین‌ها آن را با نام فاصله هوایی می‌شناسند. 

سایر محصولات سپکا: دژنکتور یا مدارشکن

مشخصات فنی الکتروموتور معمولی

در موتور AC به طور معمول به جنس استاتور و روتور که جزو مهمترین اجزای الکترو موتور معمولی هستند، توجه ویژه‌ای می‌شود. اینکه این قطعات از چه جنس‌هایی تولید شدند، کیفیت و قیمت الکتروموتورها را مشخص می‌کند. اگر از مشخصات فنی الکتروموتور معمولی اطلاع دارید، در ادامه مشخصات فنی هر کدام از این قطعه‌ها را لیست کرده‌ایم، پس با دقت آن‌ها را مطالعه کنید:

  • مشخصات فنی روتور: ورقه‌های نازک فولاد سیلیس دار با ضخامت حدود نیم میلی‌متر و جنس مفتول داخل شیارها معمولا مسی، آلومینیومی یا آلیاژ است.
  • مشخصات فنی استاتور: به صورت ورقه‌های فولادی عایق هستند.

خرید و استعلام قیمت انواع گیربکس صنعتی در سایت تخصصی سپکا


راهنمای خرید الکتروموتور معمولی

خوشبختانه قیمت الکتروموتور معمولی نسبت به دیگر موتورها قیمت کمتری دارد و شما در هنگام خرید، باید دقت کنید که این قطعه را به صورت برق تک فاز یا سه فاز خریداری می‌کنید. چند نکته مهم دیگر نیز در خرید الکتروموتور معمولی وجود دارد که نباید آن‌ها را هم از قلم بیندازید. کافی است هنگام خرید این محصول، به موارد زیر توجه و آن‌ها را بررسی کنید:

  • کلاس حرارتی 
  • درجه حفاظت 
  • ابعاد و جنس الکتروموتور
  • توان و دور موتور

پیشنهاد می‌دهیم به جای رفتن به بازار و خرید حضوری این قطعه که قطعا زمان زیادی را از شما می‌گیرید، آن را به صورت اینترنتی خریداری کنید تا در همان زمان این محصول را بدون آنکه زحمت حضور در فروشگاه را به خود بدهید، در منزل یا محل کار، آن را خرید کرده و سفارش دهید.

اگر برایتان سوال است که چگونه از الکتروموتور خود محافظت کنید و عمر آن را بالا ببرید، مقاله " تجهیزات و روش های حفاظت از الکتروموتور" را مطالعه کنید.

قیمت الکتروموتور معمولی

همچنین می‌توانید برای استعلام قیمت الکتروموتور معمولی با کارشناسان ما در سپکا تماس بگیرید تا به صورت کامل شما را در خرید راهنمایی و مشاوره دهند. کارشناسان سپکا با علم و مهارت کافی در مورد انواع الکتروموتور معمولی می‌توانند به خریداران کمک کنند تا خریدی آگاهانه داشته باشند. ما با آگاهی از موتورهای ac این قطعات را با بهترین جنس و متریال برایتان آماده کردیم تا محصولی با کیفیت و مناسب را تهیه کنید.

سپکا با فروش الکتروموتورهای استاندارد و عرضه انواع آن با قیمتی مناسب و کیفیتی مطلوب توانسته است، اعتبار قابل قبولی در بین مصرف‌کنندگان، برندها و شرکت‌های مطرح کسب کند. برای خرید انواع الکتروموتور معمولی کافی است سفارشتان را در سایت ثبت کنید تا در اولین فرصت، توسط کارشناسان ما بررسی شده و سپس محصول درب منزل برایتان ارسال شود.